Лазар Ристовски промовисао своју трећу књигу „Једноставне приче"

  • Наслов: Lazar Ristovski
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2016
  • Величина: 43:53 минута (6.29 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

Лазар Ристовски промовисао је своју трећу књигу „Једноставне приче" на свечаном отварању књижаре „Ободско слово" 11. јануара у Kапитал Плаза центру у Подгорици.

Књижара је била мала да прими све поштоваоце дела Ристовског па су посетиоци стајали. Било је и оних који су били приморани да Ристовског слушају вани.

Власник књижаре „Ободско слово" Радомир Уљаревић рекао је да ово није књига забелешки великог глумца, нити прозни покушај редитеља, ово је књига кратких прича одличног писца Лазара Ристовског. Он је истакао да је Ристовски „својим улогама незаменљиво доминирао југословенском позоришном сценом, а одмах потом доминација се преселила на филмско платно и, рекло би се, полако али сигурно у књижевност.

Ристовски је прочитао Уљаревићеву песму „Беле ноћи" и своју причу „Изненадна смрт Илије Пекара". На крају је потписивао књигу, разговарао са читаоцима, а било је и оних који су само желели да му стисну руку у знак поштовања.

Промоцији су присуствовали и глумац Младен Нелевић са супругом, песникиња Тања Бакић, професорка и књижевница Славица Перовић, проф. др Соња Томовић-Шундић.