Торжествено прослављен празник Рођења Христовог, слава Саборног храма у Мојковцу

На велики и сверадосни празник Рождества Богомладенца Христа, Божић, у четвртак 7. јануара 2016, Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Рођења Христовог у Мојковцу служили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење бројног свештенства.

Празничном богослужењу присуствовао је у великом броју вјерни народ Мојковца, који је након Часног поста, припремајући се постом и молитвом за радосни празник Рођења Христовог, приступио Светом причешћу.

Ријечима добродошлице Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија поздравио је  Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, пожеливши му, уједно, срећан дан рођења и да га Господ поживи на многаја љета.

У свом архипастирском слову Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије је казао да људски живот нема смисла без Христа и без Његовог рођења. Наш хљеб којим се хранимо и наш живот, овдје на земљи, истакао је Владика Амфилохије, нема смисла без Њега као хљеба живота, Кога се прићешћујемо, примајући тијело и крв Његову, примивши Га и данас овдје у овом светом храму.

Празнично богослужење увеличао је чин унапређења у којем су свештеници Александар Крговић и Данило Дамјановић, који опслужују мојковачке парохије, произведени у протојереје. Преосвећени владика Јоаникије поменутим свештеницима честитао је унапређења.

У име унапријеђених свештеника, Високопреосвећеном Митрополиту Г. Амфилохију и Преосвећеном Епископу Јоаникију, захвалио је протојереј Данило Дамјановић.