Сахрањен свештеник Здравко Ђуровић

Поводом упокојења новопрестављеног слуге Божјег свештеника Здравка Ђуровића, пароха трубјелско-риђанског Црквене општине Никшић, у четвртак 31. децембра 2015. године, служена је света заупокојена Литургија, у црквих Светих апостола Петра и Павла у Никшићу.

Литургију, а потом и опијело за новопрестављеног слугу Божјег јереја Здравка Ђуровића служило је многобројно свештенство и монаштво Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске.

Од покојника се, у присуству чланова породице, кумова, пријатеља и парохијана, у име архијерејског намјесништва никшићког, опростио протојереј Миодраг Тодоровић, парох рубешко-хумачки. Он је казао да је призив свештеника, као и сваког човјека, да једни у другима будимо љубав, да призивамо сјећање да смо слика Божја.

У име парохијана рудинско-трепачке парохије, коју је последњих 15-ак година опслуживао свештеник Здравко Ђуровић, обратио се Милан Самарџић. Говорећи о његовом примјереном служењу Богу и Цркви, Самарџић је, између осталог, истакао ангажовање о. Здравка на обнови запуштених цркава у рудинско-трепачком крају у којима се, захваљујући труду пароха Здравка Ђуровића, служи света служба Божја.

Отац Здравко је рођен 1. јуна 1958. године у Никшићу. Завршио је Богословију у манастиру Крка.

Упокојио се у Господу 29. децембра 2015. године. Његови земни остаци сахрањени су на Новом гробљу под Требјесом у Никшићу.

Нека Господ Бог упокоји душу свештеника Здравка Ђуровића у Царству Божјем. Вјечан му спомен.