Литургија у Новој Градишци

Tagged:

У недељу Светих Праотаца 27. децембра ове године, Његово Преосвештенство владика Пакрачко-славонски г. Јован служио је свету Литургију у обновљеном параклису Свете Тројице у Новој Градишци. Том приликом Преосвештеном владици саслуживали су надлежни парох Новоградишки јереј Огњен Тенџерић и протођакон Милан Томашевић.

Сабрани народ владика је поздравио пастирском беседом тумачећи речи прочитаног одељка из Светог писма, и на примеру данашње Јеванђелске приче говорио о вери и одрицању за Христа како бисмо узрастајући у испуњењу заповести Његових задобијали вечно спасење.

Да реч Божија не остаје празна, него као оно Јеванђелско семе које даје род стоструки, сведочи то да је скоро сав окупљени народ ове домаће Цркве узео учешћа у Светим Даровима Тела и Крви Господње.

Након свете Литургије и трпезе љубави, отац Огњен известио је Преосвештеног владику о даљим плановима обнове ове светиње. У повратку из Нове Градишке, у пратњи оца Огњена и протојереја-ставрофора Драгана Антонића пароха Окучанског, Преосвештени владика посетио је и параклис Преображења Господњег у Медарима.