У Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта одржана промоција зборника „Дани Његошеви"

У Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта, у суботу 12. децембра 2015, одржана је, у организацији Књижевног друштва „Његош" и Српског националног савјета Црне Горе, промоција зборника „Дани Његошеви".

Поменути зборници настали су као плод научних скупова, који су одржани у оквиру књижевне манифестације „Дани Његошеви" и имају, како је оцијењено овом приликом, тежину озбиљне литературе којом могу да се користе проучаваоци и љубитељи Његошевог дјела.

На три научна скупа, или симпозијума, Књижевно друштво „Његош" је окупило познаваоце Његошевог дјела и резултат тих разговора су зборници под називом „Дани Његошеви", објављени 2010., 2011. и 2013. године, последњи поводом двјеста година од рођења Петра II Петровића Његоша. У њима су, такође, могло се чути приликом промоције у Никшићу, пјесничка и прозна остварења савремених пјесника и књижевника, обједињена избором и поводом „Дана Његошевих".

У представљању су учествовали: проф. др Лидија Томић, пјесник Зоран Костић и Милутин Мићовић, предсједник Књижевног друштва „Његош", a догађају је присуствовао и др Иван Негришорац, предсједник Матице српске.