Прослављен празник Светог Амфилохија Иконијског

Tagged:

Светом Литургијом и благосиљањем славског колача манастир Жупа Никшићка прославио је, на празник Светог Амфилохија Иконијског, у недјељу 6. децембра 2015, храмовну славу капеле посвећене великом угоднику Божјем Светом Оцу нашем Амфилохију Иконијском.

Свету Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење бројног свештенства и свештеномонаштва Епархије и Митрополије црногорско-приморске.

Молитвеном сабрању присуствовао је вјерни народ овог краја, као и бројни пријатељи манастира Жупа, те монаштва из више манастира Црне Горе.

Ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Г. Јоаникије, честитајући празник Светог Амфилохија Иконијског сабраним вјерницима, а мати Ефимији, игуманији Жупског манастира и сестринству храмовску славу.

Владика је у својој бесједи честитао и имендан Његовом Високопреосвештенству Архиепископу цетињском Митрополиту црногорско-приморском Г. Амфилохију, пожеливши да нас духовно снажи и води на многаја и благаја љета.

Благосиљан је и преломљен славски колач, а заједничарење у славу Божју и у част великог угодника Божјег Светитеља Амфилохија Иконијског, настављено је уз трпезу љубави. Овом приликом одржан је пригодан програм.