На Аранђеловдан у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена Литургија

Tagged:

У суботу, 21. новембра (8. новембра) 25. седмице по Духовима, на празник Светога Архангела Михаила – на Аранђеловдан, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света Литургија.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Митровића, протојерејâ Миладина Кнежевића, Предрага Шћепановића, Мирчете Шљиванчанина и Бранка Вујачића као и протођакона Владимира Јарамаза.

Непосредно пред Свету Тајну Причешћа, вјерном се народу који се и овога дана у великом броју сабрао у овоме Светоме храму, обратио началствујући протојереј Далибор Милаковић те је у својој истакнутој празничној бесједи, истакао управо смисао и значај овога великога празника којег прослављамо.

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове се присајединио велики број вјерног народа, а након свете Литургије, услиједило је резање и освештање славских колача и славског кољива које су претходно принијели свечари у славу и част своје крсне славе и свога небескога покровитеља Архистратига Михаила.

Након што је свештенство Саборног храма обавило обред освештања, свештеник Мирчета Шљиванчанин је испред братства Саборног храма пожелио свима вјернима и свим свечарима срећан и благословен празник и срећну славу.