У Недјељу 20. по Духовима одслужена Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
  • Наслов: Otac Dalibor Milakovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2015
  • Величина: 3:46 минута (556.44 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

"У недељу 18. октобра, 20. седмице по Духовима, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Света Литургија.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Милаковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Митровића, као и протојереја Бранка Вујачића и протођакона Владимира Јарамаза. Након читања из Светог Јеванђеља, вјерном народу се празничним и бодрим словом обратио началствујући протојереј Далибор Милаковић, управо указујући у својој бесједи на значај кратке али поучне јеванђелске приче у којој је Господ васкрсао умрлог младића, сина извјесне жене - удовице.

"Тако Бог Творац Неба и Земље, нас пропадљиве људе овога света, васкрсава из мртвих. И даје свима нама за пример, да ако верујемо у Њега, ми задобићемо живот вечни. Али и да ћемо задобити и живот овде на Земљи. Као што је задобио и овај младић који беше мртав. Али је васкрсао из мртвих. Кратко Јеванђеље али је веома поучно. Толико мало реченица а толико велики догађај који јасно показује величину Божије љубави према нама људима."

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове се присајединио већи број вјерног народа.

А након Свете Литургије у крипти Саборног храма умјесто уобичајене трпезе љубави, вјерни народ је овога пута имао прилику погледати изузетну изложбу са темом: "Четири вијека царског дома Романових" , коју ће и даље моћи посјећивати сви заинтересовани до сриједе 21. октобра, када ће се изложба тачно у 20 часова (истога дана) и званично затворити."

- Борис Мусић