У манастиру Косијерево одржан Сабор српских породица

На празник Полагања појаса Пресвете Богородице и Сабора српских светитеља и просветитеља, у недјељу 13. септембра 2015, у манастиру Косијерево у Петровићима код Никшића одржан је 7. сабор српских породица у Црној Гори.

Сабор српских породица организује се, већ седму годину, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија.

Литургију у манастирској цркви Рођења Пресвете Богородице служили су протојереј Василије Брборић и јеромонах Арсеније Самарџић, игуман манастира Косијерево. Сабрање је благословио о. Арсеније, честитајући сабраном народу празник Сабора српских светитеља и просветитеља.

Током Литургије је благосиљан и преломљен славски колач који су, поводом своје славе принијели чланови Сабора српских породица у Црној Гори.

Саборовање је настављено у манастирској порти гдје се у име Управног одбора поздравном ријечју обратио проф. Миле Цицмил.

Миле Цицмил је, овом приликом, уручио захвалнице појединцима који су допријенијели очувању сабора и српске породице. Признање је уручено Сенки Дурутовић, предсједници Кола српских сестара из Никшића, „дародавки и носиоцу највећих одликовања", те Стеву Вујичићу, човјеку „великог срца који није жалио живота и здравља на добро своје отаџбине".

У културно-умјетничком програму су наступили: хор Преподобне мати Ангелине, пјевачке групе из Бањана „Бањани" и „Бањке", женске пјевачке групе „Василисе" и „Освит" из Билеће, КУД „Зора херцеговачка", вокални солиста Лука Цицмил.