Света Архијерејска Литургија у манастиру Крки

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ далматински господин Фотије служио је јуче, 16. августа 2015. године Свету Архијерејску Литургију у манастиру Крки.

Уочи великог празника, Преображења Господњег, у овом светом храму окупило се изузетно много вјерника који су након заједничке молитве приступили Светој Тајни Причешћа. У току Свете Литургије могла се чути јеванђељска прича о немилосрдном слуги, која у себи крије снажну хришћанску поруку.

"Треба да знамо да је наш дуг према Господу много већи од било ког земаљског дуга, јер је то дуг живота и могућности вјечног живота који треба да заслужимо. Управо због тога морамо бити свјесни милости коју нам Господ непрестано указује и водити се Његовим примером у односима са својим ближњима. Милосрђе је једна од основних врлина коју мора да поседује сваки човек ако у свом срцу има жељу да завреди вечни зивот, зато се у свакоме од нас мора водити константна борба да не будемо као овај незахвални и немилосрдни слуга, већ да поучени Христовом жртвом будемо спремни да, када је о потребно, жртвујемо себе ради ближњег свога", рекао је у архипастирској бесједи Преосвећени Епископ Фотије.

Он је такође позвао све присутне да се поново окупе у манастиру Крки 18. И 19. августа, када ће, поводом јубилеја четири вијека богословије Света Три Јерарха и стогодишњице од упокојења Епископа далматинског Никодима Милаша, манастир посјетити Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј.

Извор: Епархија далматинска