Упокојио се у Господу Славко Живковић, први уредник Радија Светигоре

Са великим жалом због прераног одласка али са надом у срцу да ће нас Господ једнога дана све окупити у Царству Своме обавјештавамо вас да се у Христу упокојио наш брат, колега и пријатељ Славко Живковић. Пред лице Божије отпутовао је ноћас 15. јула 2015. године у 2 сата и 30 минута.

Славко је био је супруг, отац, брат, пријатељ, професор Српског језика и књижевности, пјесник и новинар.

Када су Благословом Његове Светости Патријарха Српског блаженопочившег господина Павла у етар пуштени први звуци Васељенског Радија Светигора, Славко Живковић је био главни и одговорни уредник наше куће.

Прије тога дуго година је радио као новинар РТЦГ. Једно вријеме био је директор Радија Светигора.

Нарочито новинарско умјеће али прије свега храброст и човјечност показао је 1999. године када је са Високопреосвећеним Митрополитом Амфилохијем на Косову и Метохији спашавао српски живаљ након потписивања Кумановског споразума и повлачења наше војске и полиције са Космета а слушаоце Радија Светигоре обавјештавао са лица мјеста о свим недаћама кроз које тих дана пролазио наш народ.

Његова мисија родољубља није се завршила повратком са Косова и Метохије него је наставила да се остварује кроз радо слушане репортаже и ауторске емисије на таласима Радија Светигоре. Српски језик је до свога последњега издисаја бранио од заборава и неправде у емисији "О језику роде да ти појем".

Оно по чему ће га памтити његове колеге је братска љубав и  несебична подршка и помоћ у раду.

Породица Славка Живковића ће примати саучешће данас од 10-16 часова и сјутра од 9-11 часова на градском гробљу Чепурцима у Подгорици. Сахрана ће бити обављена сјутра у 14 часова на гробљу у Пастирица у Ђурђевини-Морача.

 

Радио Светигора