Промовисана књига „Скадар“ академика Каплана Буровића у древном Скадру

Skadar_23У оквиру дана српске културе у просторијама Удружења Срба и Црногораца „Морача-Розафа" у Скадру, уприличена је промоција књиге „Скадар", академика Каплана Буровића, на Лазареву суботу 04. априла 2015. године.

На почетку промоције све присутне у име домаћина, поздравио је г. Павле Брајовић-Јакоја.

О књизи „Скадар" академика Каплана Буровића говорили су г. Симон Ђуретић и књижевник Будимир Дубак, бивши министар вјера и културе у Влади Републике Црне Горе.

О својим првим посјетама древном граду Скадру, своје утиске свима присутним подијелили су, историчар умјетности г. Никола Кусовац, књижевник Драган Лакићевић, главни и одговорни уредник Српске књижевне задруге, др Душан Бабић, директор Филолошке Гимназије у Београду и историчар Љубомир Алексов, представник Срба из Мађарске.

Стихове о благовјерној Јелени Балшић ове вечери казивала је глумица Вјера Мујовић.

Књига је изашла из штампе са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског митрополита црногорско-приморског, зетско-брдског и скендеријског г. др Амфилохија, у уздању Издавaчко-информативне установе Митрополије црногорско-приморске „Светигора" и Удружења „Морача-Розафа" из Скадра.

Промоцији су присуствовали бројни гости из Скадра, Србије, Црне Горе, међу којима и представници амбасаде Републике Србије из Тиране, професор српског језика у Скадру Светозар Ћираковић, предсједник друштва Свети Јован Владимир из Скадра г. Симо Ајковић, сликарДрагољуб-Бато Брајовић из Подгорице и србин мухамеданске вјере г. Гано Мучић.

Skadar_3Skadar_4Skadar_30Skadar_5Skadar_2Skadar_1Skadar_7Skadar_6 Skadar_8Skadar_9Skadar_10Skadar_11Skadar_12Skadar_13Skadar_14Skadar_15Skadar_16Skadar_17Skadar_18Skadar_19Skadar_20Skadar_21Skadar_22Skadar_23Skadar_24Skadar_25Skadar_26Skadar_27Skadar_28Skadar_29

 

А. Вујовић