Светосавска академија у Страшевини

Свечаности у славу Светог Саве првог Архиепископа и просветитеља српског, у Епархији будимљанско-никшићкој, настављене су Светосавском дјечијом приредбом, која је, у Парохијском дому у Страшевини, одржана у недјељу 1. фебрауара 2015.године.

Светковину је благословио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије. Пригодном бесједом дјеци и бројним родитељима, сабраним поводом прослављања Светог Оца наше Саве, обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије.

У програму, посвећеном Светом Сави, учествовало је око 60 дјеце полазника школе вјеронауке у Страшевини, коју води Лавиника Јововић.

Овом приликом стихове су рецитовали: Лара и Лана Кахровић, Василије Мирковић. Радован и Божидар Миловић, Ања Абрамовић, а са пјесмом, коју је посветио нашем духовном Оцу Светитељу Сави, наступио је Анастасије Јововић.

У извођењу игроказа „Путовање Светог Саве" учествовали су: Стефан и Немања Поповић, Марија и Лука Јововић, Милица Роћеновић, Јелена Шекарић, Вук Кнежевић, Гордана Комненовић и Сандра Пуровић.

Најмлађи чланови КУД „Растко", при школи вјеронауке из Страшевине, извели су своју кореографију.

Славски колач благословио је и преломио свештеник Остоја Кнежевић.

Сва дјеца, као и њихови гости другари, даривани су пакетићима, који су, и ове године, обезбјеђени захваљујући прилозима приватних предузећа из Никшића.

Сабраним се обратио и надлежни парох протојереј Велимир Јововић: