Одслужен четрдесетодневни парастос протојереју-ставрофору Богићу Фемићу

DSC_0500 На празник Ваведења Пресвете Богородице, у четвртак 4.децембра 2014 године у Цркви Светог Апостола Томе у Брзави, одслужена је Света Литургија, коју је служио надлежни парох Синиша Јанковић.

Након Свете Литургије одслужен је 40-то дневни парастос протојереју-ставрофору Богићу Фемићу. Свештеник Предраг Шћепановић, директор Радио Светигоре, бесједећи на парастосу, истакао је да је отац Богић Фемић служио у најтежим временима комунистичког безбожништва, када је као 21 годишњи младић примио свештенички чин.

Отац Богић је служио у Бару, Сокобањи,Сремској Каменици и Добановцима и свуда гдје је служио оставио је неизбрисивог трага у душама вјерног народа, својом ширином, љубављу, епским посматрањем живота. Рекао је да је отац Богић историјска личност, јер је подвигом најстрожијег поста, добио земљиште за изградњу Храма Светог Јована Владимира у Бару.

На крају парастоса супруга оца Богића Даринка је за покој душе свога супруга приложила 3.000 евра за цркву Светог Томе у Брзави ( 1.500 за цркву и 1.500 за капелу).

Свештеник Предраг Шћепановић