Митрополит кемеровски Г. Аристарх у посјети Епархији будимљанско-никшићкој

У посјети Епархији будимљанско-никшићкој и Црној Гори ових дана борави Његово Високопреосвештенство Митрополит кемеровски и проковјевски и ректор Кузбаске духовне семинарије Г. Аристарх.

Након што је Високопреосвећени Митрополит Г. Аристарх са сарадницима, стигао у административни центар наше Епархије у Никшићу, на празник Преноса моштију Светог Александра Невског, њега је у недјељу 14.септембра, на празник Преподобног Симеона Столпника, у послијеподневним часовима, са бројним свештенством, монаштвом и вјерним народом у катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке, дочекао Његово Преосвештенство Епископ Јоаникије.

Владика је ријечима срдачне добродошлице поздравио уваженог госта из Руске Православне Цркве.

„Хвала Вам Ваше Високопреосвештенство на Вашој љубави, на Вашој доброти, на томе што сте одвојили своје драгоцјено вријеме да посјетите Црну Гору и ове наше светиње, а нарочито што сте дошли да посјетите нашу обновљену Епархију будимљанско-никшићку. Овакви доласци нам дају снагу и наду, крепост и силу да не посустанемо у ношењу крста Господњег, у свједочењу вјере православне", казао је, између осталог, Владика будимљанско-никшићки Господин Јоаникије.

Он је, овом приликом, Високопреосвећеног Митрополита Аристарха одликовао високим одликовањем Епархије будимљанско-никшићке Орденом Светог великомученика Георгија првог степена „за унапређење и утврђивање братских веза међу словенским православним народима".