Митрополит Амфилохије и Владика Атанасије служили Литургију у цркви Светих Макавеја у Толошима

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије и умировљени Епископ захумско-херцеговачки Господин Атанасије служили су данас са свештенством Свету службу у цркви Светих Макавеја у подгоричком насељу Толоши.

Архијереји су Литургију служили поводом празника Светих Макавеја - славе овога храма.

У литургијској проповиједи након читања Светог Јеванђеља Владика Атанасије је рекао да толошки храм припада светим апостолским мјестима.

Старјешина храма отац Предраг Шћепановић захвалио је Епископима, свештеницима и вјерном народу на присуству овоме славском сабрању.

Посебно је заблагодарио Владици Атанасију и проти Богићу Фемићу, који је својевремено успио да издејствује земљиште за градњу саборног храма Светог Јована Владимира у Бару.

Овогодишњи кумови славе Александар Вујошевић и Александар Стојановић кумство за наредну годину су предали Владимиру Мердовићу.

Приређено је и послужење за присутне вјерника, а онда је Митрополит Амфилохије обишао остатке древнога храма посвећеног Воздвижењу Часнога Крста Господњег, који се налазе на оближњем узвишењу у Толошима.

Он је дао архијерејски благослов да се формира одбор и приступи обнови ове древне светиње.

На крају данашњег сабора у Духовном центру Црквене општине Подгорица приређена је славска трпеза хришћанске љубави.