Упокојио се у Господу Ристо Јаблан са Цетиња

На цетињском гробљу 05. јула 2014. године сахрањени су земни остаци Риста Јаблана, који се упокојио у Господу 03. јула у 79. години земаљског живота. Рођен је на Божић 1936. године.

Ристо Јаблан је деценијама био вјеран светињи Цетињског манастира.

Опијело је служио Митрополит Црногорско-приморски г. Амфилохије, који је рекао да је Ристо један од ријетких Цетињана који су почетком деведесетих година стајали уз ћивот Светог петра Цетињског "као његови перјаници".

"Такав је био и брат наш Ристо, и као такав је остао читаво ово вријеме, уграђен у Цетињску светињу, вјеран Цетињској светињи, заједно са својом покојном, блаженог спомена жерком Лидијом, и супругом Росе, које га ево чекају да се поново састану и нађу заједно, више не у овом преварном и варљивом животу и свијету него у оном вјечном и непролазном", рекао је Митрополит Амфилохије.

Владика је казао да је покојни Ристо све те године бринуо о Цетињској светињи као о својој породици, а нарочито о манастирским виноградима у Добрском селу.

"Увјерен сам да ће чути ријечи Господње: Добро дошао вјерни слуго Ристо, у маломе си ми био вјеран, над многима ћу те поставити", рекао је Митрополит Амфилохије.

Ристо Јаблан сахрањен је на Цетињском гробљу.