Богослови XXI генерације Цетињске богословије прославили славу Светог Јована Богослова

Tagged:

Ученици другог разреда Богословије Светог Петра Цетињског са Цетиња, који су XXI генерација ове обновљене богословије, прославили су славу Светог Јована Богослова, 21. маја 2014. године, са своим разредним старешином професором Драганом Радоманом, професорима, гостима и ученицима Цетињске богословије.

Празновање празника Светог Јована Богослова, отпочело је светом литургијом у Цетињском манастиру, коју су служили игуман манастира архимандрит Методије Остојић, уз саслужење јерођакона Рафаила. На служби су појали ученици другог разреда са својим колегама из богословије, који су приступили и светом причешћу.

Након одржане наставе, славље ученика настављено је у трпезарији богословије, на свечаном ручку. Овом приликом славски колач у славу Светог Јована Богослова, освештао је и пререзао професор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Драган Станишић. По обреду освештања славског колача искористио је прилику да честита славу слављеницима. На свечаном ручку се свим гостима који су дошли захвалио и разредни старешина ове генерације професор Драган Радоман. После њега, све присутне поздравили су и брат Ришар из хришћанске заједнице из Тезеа у Француској и матурант Марко Радмило. У току ручка ученици су отпјевали и неколико народних пјесама из Црне Горе, Србије, Косова и Републике Српске. Поред професора и особља Цетињске богословије, на слави су били и бројни гости, међу којима, јерођакон Рафаило из Цетињског манастира, брат Ришар из хришћанске заједнице у Тезеу у Француској, Рајо Војиновић, историчар Предраг Вукић.

У прилогу ће те чути тонски запис са прославаљана славе Светог Јована Богослова, ученика другог разреда који су XXI генерација обновљене Цетињске богословије.

Прилог припремили Весна Кривчевић и Александар Вујовић.