Кроз Тиват 10. маја прошла Литија са моштима Превлачких мученика

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије предводио је у суботу 10. маја, на спомен на спаљивање моштију Светог Саве на Врачару, са свештенством свечану празничну Литију са моштима Превлачких мученика, која се кретала од Михољске превлаке до цркве Светог Саве у Тивту.

У архипастирској бесједи многобројним Тивћанима и гостима из других крајева Боке Митрополит Амфилохије је казао да су кроз сву историју рода људскога царства и силе долазили и пролазили, а да је Црква Божија једина неуништива.„ Он је поручио моћницима да Бог није Бог силе, него Бог правде.

Након вечерње службе, у тиватском Центру за културу одржана је традиционална смотра Црквених хорова Боке, чиме је завршена овогодишња духовна манифестација „У свјетлости Христовог Васкрсења - Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима".

Благодарећи уреднику нашег катихетског програма теологу Александру Вујовићу доносимо комплетан тонски запис Свечане вечерње службе на којој је бесједио Митрополит Амфилохије као и Духовне академије: