Годишњи помен адвокату Млађену Мићовићу

Поводом годишњице упокојења Млађена Мићовића, дугогодишњег правног заступника и члана правног савјета Митрополије црногорско-приморске, иначе брата Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, Свету заупокојену Литургију на Побусани понедјељак (28.априла 2014) у цркви Светог архангела Михаила у Приградини у Бањанима служили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, уз саслужење свештенства и свештеномонаштва Митрополије и Епархије.

Након Литургије на мјесном гробљу у Приградини одслужен је помен Млађену Мићовићу. Родбини и пријатељима, сабраним у молитвеном сјећању, ријечима бесједе обратио се Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, који је казао да „Бог продужује живот онима који нијесу испунили свој живот оним на шта нас је Бог призвао, а Млађена је узео, за нас превремено, али за Њега, за Господа, он је испунио, на свој начин, године свог живота, оставио иза себе име своје, спомен свој, оставио потомство и тјелесно и духовно".

„Зато се радујемо данас, тугујемо, наравно, као људи што га је Бог за нас прерано узео, али се радујемо што је он записао име своје у књигу вјечног живота, не само у наше пролазно памћење".

„Наше памћење је кратко, сушичаво и пролазно, а Божје памћење је вјечно памћење. У то памћење записује се свако људско име, испуњено свјетлошћу Божанском и сваком врлином и увјерен сам да је Господ у то памћење уписао и име нашег Млађена и свих који почивају око овог светог храма", рекао је, поред осталог, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије.