У Никшићу је недавно основана НВО „Павел Аполонович Ровински"

У просторијама новоформираног Руског дома „Микоња Мркић" у Драговољићима код Никшића недавно је основана НВО „Павел Аполонович Ровински".

Ово Удружење се оснива у циљу сарадње, првенствено, са руским партнерима на научно-технолошком, економском, културном и духовном пољу. У плану је, између осталог, израда хибридних система обновљивих извора енергије и реализација пројекта руско-црногорског етно села на Буковику. Ово село би носило име „Павле Ровински" у спомен на етно-истраживачки дух овог великог пријатеља Црне Горе, током 27 година његовог боравка на нашим просторима, а којег је изразио у свом капиталном дјелу „Црна Гора у прошлости и садашњости".

Један од оснивача Удружења је проф. др Мило Мркић, универзитетски професор у пензији, који круном програмских пројеката сматра израду реплике Његошеве капеле на локацији Кобиља глава на Буковику.

Очекује се да ће на свечаности поводом празника Вазнесења Господњег, којем је посвећена црква Светог Спаса у Драговољићима код Никшића, бити озваничен рад овог Удружења.