Духовник православне заједнице "Земља живих" отац Бранко Ћурчин биће гост емисије "Рађајте се и множите се"

На нашу велику духовну радост а надамо се и наших слушаоца, најављујемо да ће гост емисије "Рађајте се и множите се" у четвртак 6. марта бити духовник православне заједнице "Земља живих", отац Бранко Ћурчин. У циљу што квалитетнијег реализовања емисије и пружања довољно информација нашим слушаоцима,  како о самој заједници тако и о проблемима које са собом носи страшна пошаст данашњице - наркоманија, позивамо вас, драги слушаоци да активно учествујете у припреми следеће емисије. Питања која се односе на ову тему можете слати на мејл адресу [email protected] (пошаљи поруку) или путем смс поруке на број телефона +38267265230.

 

Са жељом да у миру и љубави започнемо предстојећи Часни пост, да нам свима буде на здравље и спасење душе и тела, поздравља вас Оливера Балабан.

 

kandilo-animСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког, господина Иринеја организована је заједница "Земља живих" која представља пружену Божију руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу. Божији одговор онима који траже искрену радост и смисао у животу. Уверени да је зависник у егзистенцијалној кризи, створена је клима живота у духу једноставне хришћанске породице. Верујемо да хришћански живот, својом пуноћом, даје истински одговор на људски немир и да нико сем Бога Оца који је створио човека не може да оздрави његово рањено и повређено срце.

Зато предлажемо молитву, рад, искрено пријатељство, истину и одрицање. У нашим братствима се не пуши, нема алкохола, телевизије; човек се коцентрише на унутрашњост и тако упознаје своје слабости и врлине. Заједница подржава и помаже да се човек поправи и нађе мир. Послове у кући обављају момци у братству. Прављење хлеба, чишћење по кући, рад у столарији, башти, рад са животињама, као и уметничко стваралаштво, иконописање, резбарија, позориште, су неке од активности које имају искључиво васпитни карактер. Услов за улазак у заједницу само један: жеља за мењањем!

Преузето са сајта Земља живих.