У Никшићу представљено јубиларно дивот издање „Два вијека Његоша - Владика српског пјесништва", аутора Мирка Мркића Острошког

У сали Црквено - народног дома Светог Василија Острошког у Никшићу, синоћ је (четвртак 13. фебруара 2014.године) представљено јубиларно дивот издање „Два вијека Његоша - Владика српског пјесништва", аутора Мирка Мркића Острошког.

Добродошлицу публици и учесницима промоције, у име Црквене општине Никшић, која је била организатор вечери, пожелио је јереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

У промоцији су учествовали Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије и проф. др Живко Ђурковић.

Програм је употпунио драмски умјетник Сретен Митровић.

Кратким словом, на крају вечери, обратио се и аутор издања Мирко Мркић Острошки, познати ликовни умјетник, романсијер, пјесник, преводилац и издавач. Његова жеља као ликовног ствараоца и издавача била је да, на њему својствен начин, учествује у обиљежавању великог јубилеја - два вијека Његошевог рођења. Вођен идејом да кроз ликовни израз представи Његошев лик у рељефу у теракоти, он је, како се чуло на промоцији у Никшићу, настојао да приликом опреме самог издања, на симболичан начин врати и оно што је неправедно одузето Ловћену и Његошу, а то је Ловћенска капела, која се налази на насловној страни издања.

Умјетник је, овом приликом, библиотеци Епархије будимљанско-никшићке поклонио примјерак дивот издања, на чему је захвалио Преосвећени Епископ Г. Јоаникије.