Светосавска академија у Бијелом Пољу

Традиционална Светосавска духовна академија, посвећена првом српском Архиепископу, одржана је 27. фебруара у Бијелом Пољу. Више хиљада Бјелопољаца, који су се окупили у спортској дворани Никољац, благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије.

Поред великог броја Бјелопољаца, градоначелника Општине Александра Журића, духовној светковини су присуствовали изасланица предсједника Србије Томислава Николића Станислава Пак Станковић, гошћа из Русије проф. Ирина Алобертова Свирцова, монаштво и свештенство будимљанско-никшићке епархије и бројни гости.

Дуговну светковину у Бијелом Пољу увеличали су етно група „Траг" из Бањалуке, црквени хор „Свети Никола" из Бијелог Поља и КУД „Текстилац", под руководством диригентице Јулијане Вујошевић, гуслари Ђорђе Копривица и Максим Војводић, као и вокална солисткиња Оливера Тичевич, која је била и водитељка програма. Прави украс овогодишњих духовних свечаности била је десетогодишња Јована Обрадовић, која је рецитовала пјесму Светом Сави.

У етно-селу Вуковић, у наставку вечери организован је традиционални светосавски бал.