Светосавска академија у Никшићу

У Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу синоћ је (уторак, 29. јануара 2014.године) уприличена духовна академија у славу и част Светог Саве првог Архиепископа српског.

Светосавско сабрање, које традиционално организују Епархија будимљанско-никшићка, Црквена општина Никшић и Голијски сабор културе, благословио је и поздравио уважене госте и учеснике светосавске светковине, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Светосавску бесједу је одржао историчар доц. Др Милош Ковић са београдског Универзитета.

У богатом културно-умјетничком програму наступили су: хорови Светог новомученика Станка и Преподобне мати Ангелине, са диригентима проф. Ленком Дурутовић и проф. Аном Бојић, рецитатори Сара Шарић и Павле Кнежевић, проф. музике Бојана Марковић, солиста на виолини Магдалина Кнежевић, појац Лука Цицмил, гуслар Драган Даковић и Спасоје Томић, а водитељи су били Жана Шаровић и Жељко Вуксановић.

На крају програма сви учесници и публика, која је до последњег мјеста испунила Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу, отпјевали су заједно Светосавску химну.