Братство православне омладине из Никшића препознаје проблем наркоманије у нашем друштву

Братство православне омладине Светог Василија Острошког из Никшића организовало је у сриједу 22.јануара 2014.године конференцију за новинаре поводом почетка реализације пројекта Information for Prevention или „Сазнај, препознај - одоли"  - превенција наркоманије.

Пројекат је подржан и финансиран од стране Уједињених Нација, а обухватаће низ активности које се односе на превенцију употребе психоактивних супстанци.

Пројекат је усаглашен са Стратегијом Црне Горе за спречавање злоупотребе дрога, а званично је подржан од локалне Канцеларије за превенцију Наркоманије - Никшић.

На овај начин Братство православне омладине Светог Василија Острошког, како се могло чути на конференцији за новинаре, жели да допринесе локалној заједници у циљу превенције наркоманије и едукације омладине од 11 до 19 година.

На конференцији су говорили: Коста Дојић, шеф Канцеларије за иностране донаторе ( у име Епархије будимљанско-никшићке ), Лука Цицмил, предсједник Братства, Миљан Мијушковић, координатор пројекта, Марко Ковачевић, секретар Братства и сарадник на пројекту, који је био медијатор конференције за новинаре.

Учесници представљања пројекта „Сазнај, препознај - одоли" одговорили су на неколико питања новинара, а кратким запажањем о раду терапеутске заједнице „Земља живих" у Србији укључио се и свештеник Миодраг Тодоровић, старјешина Саборне цркве у Никшићу, под чијим окриљем дјелује Братство православне омладине Светог Василија Острошког.