Слава Доњег брчеоског манастира у Црмници

Tagged:

2013-12-19 09.35.00На празник светог Николаја Мирликијског, служена је Литургија у Доњем брчеоском манастиру у Црмници, који је посвећен овом светитељу. Литиргијском сабрању началствовао је игуман манастира Врањина јеромонах Петар Драгојловић, а саслуживали су му настојатељ манастира Светог Николе јеромонах Никон Кокотовић и парох црмнички јереј Слободан Лукић. Литургији је присуствовао велики број вјерног народа из Црмнице и околине. Богослужбено прослављање празника увеличале су својим појањем сестре манастирâ Покрова Пресвете Богородице у Брчелима, Рустово и Дуљево. Вјерном народу, непосредно пред Свето причешће, бесједом се обратио јереј Слободан Лукић. Он је говорио о житију светог Николаја и о величини овог угодника Божијег:

Након Причешћа, освештани су крсни колачи, а потом је служен мали помен недавно престављеном архимандриту Григорију, дугогодишњем игумани овог манастира. На крају се вјерном народу обратио и игуман Петар, указавши још једном на значај прослављања светог Николаја.

По завршетку Литургије, јеромонах Никон и братија манастира, уз учешће благочестивих Црмничана, приредили су свечану трпезу љубави.

Јереј Слободан Лукић