Празник Светог архангела Михаила молитвено и свечано је прослављен у Ђурђевим Ступовима

Празник Светог архангела Михаила молитвено и свечано је прослављен у катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке, Ђурђевим Ступовима, гдје су Свету Архијерејску Литургију служили Њихова Преосвештенства  Епископи крушевачки Г. Давид и будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Претходно је, поводом празника Сабора Светог архангела Михаила у Манастиру служено свечано празнично бденије, када је у посјету нашој Епархији и Ђурђевим Ступовима стигао Преосвећени Епископ Г. Давид са којим је у пратњи био и протојереј Јован Вуковић, старјешина цркве Покрова Пресвете Богородице на Расини у Крушевцу.

Током свечаног празничног бденија извршен је чин освештавања петохљебнице, а Епископ крушевчаки је вјерни народ Берана, сабране монахе и свештенство намјесништва беранског, помазивао освештаним јелејем.

Поводом крсне славе Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија освештан је славски колач, који је преломио Владика Давид.

На сам празник Светог архангела Михаила Преосвећеној Господи Епископима саслуживало је бројно свештенство и монаштво Епархије будимљанско-никшићке. Сабраним вјерницима празник је честитао Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, поздрављајући драгог госта и брата у Христу Епископа Давида, који се вјерницима обратио ријечима литургијске проповједи.

Освештани су и преломљени славски колачи бројних свечара, а саборовање у славу Божију и у част Светог архангела Михаила, крсној слави Преосвећеног владике Јоаникија, настављено је за трпезом љубави.