Манастир Косијерево прославио је своју храмовну славу - празник Рођења Пресвете Богородице

Светом архијерејском Литургијом, која је служена на празник Рођења Пресвете Богородице, манастир Косијерево у Петровићима код Никшића прославио је своју храмовну славу.

Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, уз саслужење бројног свештенства и монаштва Епархија будимљанско-никшићке и захумско-херцеговачке. Током светог богослужења, у којем се сабрао велики број вјерног народа из свих крајева Црне Горе и сусједних мјеста Херцеговине, освештан је и преломљен славски колач. Домаћин овогодишњег славља било је братство Шекарић, у чије име сабрање је поздравио Рајко Шекарић. Он је дио славског колача предао Костадину Миловићу, који се, испред свог братства обавезао да буду домаћини славља идуће године у манастиру Косијереву.

Вјерници су, у великом броју, приступили светој тајни причешћа, а свечана свенародна литија опходила је храмовно здање уз читање Светог Јеванђеља.

Током црквено-народног сабора, који се традиционално на овај свети и велики празник Цркве Божије, одржава у Косијереву одржан је пригодан културно-умјетнички програм. Надахнуту бесједу о древном косијеревском манастиру одржао је књижевник Бећир Вуковић.

У програму су учествовали: Благота Шекарић, Драгиша Шекарић, епски пјесник Божо Ђурановић, хор Светог Ђорђа, КУД Пива из Плужина, КУД Просвјета из Рудог, Зора Херцеговине из Билеће, гуслари Славко Горановић и Здравко Кнежевић, те бројни други рецитатори, бесједничари, пјевачи.