Изложбa Васкршњих јаја у Никшићу

Изложбом Васкршњих јаја, која је на празник Васкрсења Христовог, у недјељу 5. маја 2013.године, отворена у црквеној гостионици „Пасха", у Никшићу је почела културно-духовна манифестација „Дани Светог Василија Острошког".

Поставку чини око 50 радова, чији аутори су познати ликовни умјетници, који су се и раније одазивали позиву за учешће у сличним групним изложба хуманитарног карактера, потом дјеца полазници вјеронауке, чланови Братства православне омладине „Светог Василија Острошког", те грађани Никшића, којима је инспирација за рад био највећи хришћански празник Васкрсење Христово и љубав према православљу.

Изложбу осликаних васкршњих јаја, чији приход је намијењен Центру за дјецу са посебним потребама из Никшића, у име организатора, отворио је Ратко Кривокапић, предсједник никшићке Црквене општине.

Аутор изложбе васкршњих јаја је ликовни умјетник Весна Сушић, која је подијелила са нама своја запажања о овом традиционалном културном догађају.

Вече отварања употпунио је хор Преподобне мати Ангелине, а изложба осликаних васкшњих јаја у црквеној гостионици „Пасха" биће отворена десетак дана.