У манастиру Дајбабе сахрањени земни остаци послушнице Добриле Симић

У манастиру Дајбабе код Подгорице данас су сахрањени земни остаци послушнице ове Свете обитељи Добриле Симић, мајке сабрата Цетињског манастира, некадашњег дајбабског игумана јеромонаха Исака (Симића).

Опело су служили свештеници Подгоричког архијерејског намјесништва и цетињски свештеномонаси. Парох момишићки јереј Никола Пејовић је, опраштајући се од покојнице, казао да је Добрилу упознао прије десет година, када је по благослову оца Исака обављао послушање манастирског црквењака.

“Обављала је сва послушања као монах, иако није примила монашки чин. Она је, служењем у овој светињи, испунила све монашке завјете. Јер, шта су друго монашки завјети него да човјек остави сав свијет и све оно што му је Бог дао и пође да служи у неку светињу”, рекао је отац Никола.

“Са својим супругом Славком, честито и поштено, у зноју лица свога, градила је своју будућност, подизала и васпитавала свога сина и на крају и њега и све што је стекла предала Христу Богу. Зато се на њеном примјеру најбоље могу посвједочити ријечи да је блажен пут којим данас идеш, душо, јер ти је припремљено мјесто покоја”, казао је јереј Никола Пејовић.