Прави сте пут и факултет изабрали

  • Наслов: Slava PBF-a
  • Албум: Ogledalo
  • Година: 2012
  • Величина: 97:17 минута (16.7 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

На празник Светог Јована Богослова, у уторак 9. октобра 2012. г прослављена је слава Православног Богословског Факултета у Београду, и отпочела је академска година 2012/2013.  Литургију у Капели Светог Јована Богослова служили си господа Епископи Кручевачки Давид и аустралијско-новозеландски Иринеј, уз саслужење многобројног свештенства  и вјерног народа, као и великог броја студената.

Литургији су поред великог броја студената и професора присуствовали и Преосвећени Епископи, бачки Иринеј и западноамерички Максим. Након читања Светог Јеванђеља, Владика Давид се обратио пригодном беседом, а по завршетку Литургије Владика Иринеј је благословио студенте.

Након литургијског сабрања у амфитеатру факултета студентима су поздраве упутули: декан факултета протојереј-ставрофор др Предраг Пузовић, Епископ бачки г. Иринеј, и продекан за наставу професор др Ксениај Кончаревић.

Овом приликом честитамо свим оним који су уписали Православни Богословски факултет Светог Јована Богослова  у Београду, са жељом да се  усавршавају у науци Господњој, и угледају се на апостола љубави.