Ученици шесте генерације обновљене Цетињске Богословије 1997-2002.г прославили десетогодишњицу матуре у Цетињском манастиру

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа полошко-кумановског, администратора дебарско-кичевског г. Јоакима, ученици шесте генерације обновљене Цетињске Богословије 1997-2002.г прославили су десетогодишњицу матуре у Цетињском манастиру и у цетињској богословији на празник Светог пророка  Захарије и праведне Јелисавете.

Свету Aрхијерејску литургију служио је Владика Јоаким, разредни старешина ове генерације, уз саслужење седамнаест свештеника и три ђакона, ученикa ове генерације. Њима су саслуживали и Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, игуман Цетињског манастира протосинђел Методије Остојић, протосинђел мр Кирило Бојовић. На литургији су појали ученици Богословије.

У прилогу ће те чути литургијску бесједу сабранима, Његовог Преосвештенства Епископа Јоакима, да би славље било даље настављено у трпезарији школе,  гдје је сабране ученике, госте и слављенике поздравио домаћин Ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, у име професора и колектива Богословије.

Након њега, на ручку  још једном све је поздравио и упутио очинску поуку Владика Јоаким, да би и сви ученици шесте генерације обновљене школе упознали присутне о својим службама широм епархија наше свете помјесне Цркве.

Желећи им благослов Светог Петра Цетињског, и Светог Василија Острошког, њихове разредне славе, молимо се свеблагом Господу да их и даље води и руководи на духовном узрастању,а на корист роду своме и цркви светосавској, и да славе још јубилеја у свом животу.