У Никшићу одржана конференција за новинаре на којој је било ријечи о програму манифестације „Дани Светог Василија Острошког"

У Црквено - народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу, у петак 4. маја, одржана је конференција за новинаре на којој је било ријечи о програму манифестације „Дани Светог Василија Острошког", коју традиционално организују Епархија будимљанско-никшићка, Црквена општина Никшић и Голијски сабор културе.

Представнике медија, у име Црквене општине Никшић, поздравио је Ратко Кривокапић, предсједник који је, подсјетио да се манифестација у славу Острошког Чудотворца, коме је посвећен Саборни храм у Никшићу, одржава од 2000. године, а свенародна Литија са Светитељем нетљеним моштима походила је град 1996. године. Овогодишњу Литију, нагласио је Кривокапић, предводиће Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, што је велика част и благослов за град Никшић и његове житеље.

Са програмом „Дана Светог Василија Острошког", која почиње у недјељу 6. маја на празник Светог великомученика Георгија, Светом Архијерејском Литургијом у манастиру Ђурђеви Ступови, сједишту Епархије будимљанско-никшићке, а завршава се 13. маја освећењем новоизграђеног манастира Светог Саве у Голији, упознао је јереј Миодраг Тодоровић, старјешина никшићког Саборног храма.

Додјелу књижевне награде „Извиискра Његошева", чији утемељивач су Епархија будимљанско-никшићка и Компанија „Мона", а која ће 11. маја свечано бити уручена Његовом Високопреосвештенству Архиепископу цетињском и Митрополиту црногорско-приморском Г. Амфилохију, овогодишњем добитику, најавио је, овом приликом, књижевник Милутин Мићовић, члан жирија.