И нови документи потврђују: Краљ Петар II није абдицирао

Пронађена нова документа која потврђују, историчарима добро знану истину, да краљ Петар Други  никада није абдицирао. О околностима у којима се крајем и по свршетку Другог светског рата налазио Краљ Петар Други и цео српски народ у Медија Центру у Београду говорили су новинарима историчари: др Чедомир Антић, проф. др Љубодраг Димић и проф. др Момчило Павловић.

На иницијативу Канцеларије Његовог Краљевског Величанства Престолонаследника Александра II Карађорђевића  1. марта 2012. године у Медија центру у Београду поново је отворено питање наводне абдикације Краља Петра Другог Карађорђевића. У заоставштини адвоката Ранка Брашића, која је доспела у Сједињене Америчке Државе, нађени су нови докази који потврђују да краљ Петар Други никад није абдицирао и да је наводна абдикација била брутална измишљотина којом је махао режим Јосипа Броза Тита. Ако се узме у обзир да су избори за уставотворну скупштину коју су 1945. године у Југославији организовали комунисти били незаконити, онда  је Крљ Петар Други до краја свога живота, правно гледано, био законити југословенски краљ.

О новим документима из заоставштине адвоката Брашића и историјским приликама у којима се у време Другог светског рата налазио Краљ Петар Други  говорили су новинарима тројица угледних историчара: др Чедомир Антић, сарадник Балканолошког института Српске академије наука и уметности, др Љубодраг Димић, професор на Катедри за историју Филозофског факултета у Београду и проф. др Момчило Павловић, директор Института за савремену историју из Београда.

У време Другог светскога рата Британци су само гледали своје интересе на Балкану и није их се тицала судбина српскога народа, нити судбина династије Карађорђевића. Због тих  британских интереса жртвован је и Краљ Петр Други, и равногорски четнички покрет кога је водио Дража Михаиловић и цео српски народ. Британци су на чело југословенске  владе у једном тренутку, крајем Другог светског рата, довели Ивана Шубашића који је био њихов човек, и, не питајући никога, упутили га да се споразумева са Јосипом Брозом. Комунистички режим подржавали су истовремено и Черчил и Стаљин.

Нови докази која су предочена новинарима у Медија центру потврђују, оно у ствари што су историчари знали, да Краљ Петар II   није абдицирао.

Разговор је  о новим документима и о положају Краља Петра Другога  крајем Другог светског рата водио је др Чедомир Антић.

Проф. др Љубодраг Динић указао је на историјске околности које су довеле до тога да се Черчил  окрене Јосипу Брозу Титу.

За развој догађаја који су уследили у Југославији крајем Другог светског рата, како је истакао др Момчило Павловић, посебно је заслужан Черчил.