Audio by title svetosavska_akademija_u_podgorici

Централна Светосавска академија у крипти Храма Христовог васкрсења у Подгорици

Tagged:
38:24 минута (6.59 МБ)

Централна Светосавска академија у Митрополији Црногорско - приморској одржана је у крипти Храма Христовог васкрсења у Подгорици. Поздравно слово је изговорио Архиепископ цетињски, Митрополит Црногорско - приморски Господин Амфилохије, а скуп су поздравили и представник предсједника Црне Горе проф. др Соња Томовић Шундић и представник предсједника Србије Младен Ђорђевић. Светосавску бесједу је изговорио књижевник Милутин Мићовић. Опширније у прилогу Славка Живковића.

Светосавска академијa у крипти Саборног храма Христвог Васкрсења у Подгорици

29:29 минута (5.06 МБ)

У навечерје празника Светог Саве првог српског Архиепископа и просветитеља, у сриједу 26. јануара, у крипти Саборног храма Христвог Васкрсења у Подгорици, одржана је Светосавска академија, на којој је поздравно слово изговорио Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије. Прилог: ђакон Никола Пејовић.

У храму Христовог Васкрсења у Подгорици одржана је свечана Светосавска академија

79:09 минута (13.59 МБ)

У храму Христовог Васкрсења у Подгорици у четвртак 26. јануата, у навечерје празника Светог Саве одржана је свечана Светосавска академија.

Академији је присуствовао Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије, госте је поздравио Преосвећени Епископ Новограчанички Средњезападноамерички Г. Лонгин а светосавску бесједу одржао је проф. др Мило Ломпар.

Светосавска академија у Подгорици

3:09 минута (552.93 КБ)

Централна Светосавска академија у Митрополији црногорско-приморској биће одржана у навечерје празника Светог Саве у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. За наш радио говори један од организатора и учесник ове свечаности ђакон Михаило Лазаревић.

У пуној крипти храма Христовог васкрсења у Подгорици вечерас је одржана Светосавска академија

74:36 минута (12.81 МБ)

Академију је благословио Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије, а између осталих, присуствовао је амбасадор Србије у Подгорици Зоран Лутовац, као и велики број грађана.

Митрополит Амфилохије казао је у уводном слову да су Свети Сава и његово дјело нераскидиво уткани у историјско памћење нашег народа. "Свети Сава је иза себе оставио неизбрисив траг. И данас нас сабира око своји дјела. Свети Сава на најбољи начин свједочи о слободи царства небеског", навео је митрополит Амфилохије.Према његовим ријечима, Свети Сава је учитељ и путоказ.

Светосавска академија у Подгорици

93:19 минута (16.02 МБ)

У препуној крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици синоћ, 26. јануара, одржана је централна светосавска академија у Митрополији црногорско-приморској.

Ове године она је била посвећена и 900-тој годишњици рођења Светог Симеона Мироточивог, 100-тој годишњици Првог свјетског рата и 100-тој годишњици од упокојења Стевана Мокрањца.

Скуп је поздравним словом благословио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије који је казао да ове године Српска православна црква обиљежава 900 година од рођења Светог Симеона Мироточивог.

У Подгорици одржана Светосавска академија

23:27 минута (21.48 МБ)

У пуној крипти Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици синоћ је, у организацији Митрополије црногорско-приморске, одржана Светосавска академија

„Надамо се да ће се ова наша антисветосавска, антисветопетровска Црна Гора вратити самој себи, својој мудрости, знању, просвјети и свом истинском просвећењу, које је данас угрожено, не само код нас, него у свеукупној, све више антихришћанској Европи“, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.