Audio by title svetosavska_akademija_u_baru

У Бару је одржана Светосавска академија, 25. јануар 2009

74:46 минута (10.71 МБ)

Традиционалним светосавским академијама у Митрополији Црногорско - приморској синоћ су почеле светосавске свечаности. Барска академија, коју су организовали тамошња Црквена општина и Српско културно - просветно друштво била је посвећена и 790-ој годишњици Митрополије Црногорско - приморске. Учеснике је поздравио и скуп благословио Преосвећени Епископ Диоклијски игуман манастира Острог Господин Јован, а светосавску бесједу одржао је књижевник Селимир Радуловић.

Запис са Светосавске академије у Бару, 28. јануар 2012

81:44 минута (14.03 МБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије благословио је у суботу 28. јануара у Бару Светосавску акадимју, посвећену 100 годишњици ослобођења Косова и Метохије од Турака, коју је организовала Црквена општина Барска и Српско просветно друштво из Бара. Светосавску бесједу одржао је главни и одговорни уредник листа "Геополитика" г. Слободан Ерић. Доносимо комплетан запис са ове вечери.

У Бару одржана Светосавска академија

15:04 минута (2.59 МБ)

Православна Црквена Општина Бар и "Српско Просветно Друштва" Бар организовали су поводом празника Светога Саве Светосавску Академију у Дому културе у Бару 27 јануара 2016 године са почетком у 19.00 часова. Светосавска академија ове године је посвећена великом јубилеју хиљаду година од страдалне смрти Светога мученика Јована Владимира. На почетку академије благослов Његовог Високопреосвештенства АЕМ црногорско приморског Г. Амфилохија пренио је протопрезвитер барски протојереј-ставрофор Радоман Мијајловић. Затим је бесједу говорио др Миша Ђурковић истакнути доктор наука из Београда. У програму су даље учествовали: