Audio by title svetosavska_akademija_u_andrijevici

Свечана духовна академија у славу Светог Саве Одржана у Андријевици

18:42 минута (3.21 МБ)

Свечана духовна академија у славу Светог Саве, првог Архиепископа српског у Андријевици одржана је у навечерје празника светог Саве у суботу 26. јануара 2013. године у сали Центра за културу.

Светосавско сабрање благословио је и одржао светосавску бесједу Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, који је честитао предстојећи празник и  поздравио присутни народ, свештенство и монаштво наше Епархије, као и уважене госте, међу којима и јеромонаха Игњатија Шестакова, сабрата Сретењског манастира Руске Православне Цркве.

Светосавска академија у Андријевици

13:06 минута (2.25 МБ)

Духовна академија у славу Светог Оца нашег Саве првог Архиепископа српског одржана је у неђељу 26.јануара у Центру за културу у Андријевици.

Сабрање је благословио и одржао Светосавску бесједу Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

У културно-духовном програму учествовала је етно група Траг из Бањалуке, која је гост светосавских свечаности у Еапрхији будимљанско-никшићкој, хор Светог Николе из Бијелог Поља, гуслар Вујадин Добрашиновић, рецитатори ученици Мишо Лакићевић и Милена Мирчевић.

Свети Сава наш духовни савременик

10:03 минута (1.73 МБ)

Свечана духовна академија посвећена Светом Сави, првом Архиепископу и просвјетитељу српском, одржана је у понедјељак, 26. јануара 2015. године, у сали Центра за културу у Андријевици.

Сабрање у славу Светог Оца нашег Саве благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије. Преосвећени Владика је честитајући празник Светог Саве, пожелио да нам Господ Бог свима да снаге да идемо путем светосавским, јер је то јеванђељски Христов пут.

У Андријевици одржана Светосавска академија

Tagged:
7:13 минута (1.24 МБ)

У Андријевици одржана Светосавска академијаУочи празника Светог Саве равноапостолног, просветитеља српског, у четвртак 26. јануара 2017, у Центру за културу у Андријевици, одржана је традиционална Светосавска академија.

Сабрање је благословио и одржао Светосавску бесједу протојереј Дарко Пејић, парох бјелопољски.