Audio by title stanko_crnojevic_busatlija

Хришћани говоре о Богу и животу XV

79:01 минута (13.57 МБ)

Гост монаха Арсенија (Јовановића) у емисији "Хришћани говоре о Богу и животу" био је Станко (Махмут) Црнојевић (Бушатлија) консултант за страна улагања који је потомак Станка - Скендер-бега Црнојевића и Махмут-паше Бушатлије. Махмут Бушатлија вратио се на Сретење Господње, 15. фебруара 2014.г својим коријенима, вјери православној и на крштењу добио име Станко.

"Деда ми  је, једном приликом, рекао: Знаш ли да је крсна слава наше породице Свети Никола? То је слава наших предака Црнојевића. Знам да те то сада много не занима, али некад ћеш се, можда, сетити-каже Станко.

Свој на своме - Разговор са кнезом Станком Црнојевићем Бушатлијом

49:13 минута (8.45 МБ)

Рођен је у Сарајеву прије 76 година. И у вријеме комунизма, када су се рађали млади Југословени, у породици тадашњег Махмута Бушатлије се знало да је он Србин, да је потомак Махмута паше Бушатлије, а прије њега господара Ивана Црнојевића.

Породично благо које је чинила збирка ордена и одликовања (како српских тако и турских), стара распукла икона на којој се није могао разазнати лик светитеља  и низ других успомена на протекле вјекове нестала је у последњем рату, али је остала реченица покојног дједа: „Сине, наша слава је Свети Никола, немој то да заборавиш".