Audio by title saopstenje_es_i_euo_mitropolije_crnogorsko-primorske

Саопштење за јавност Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије Црногорско - Приморске, 13. март 2010.г.

5:23 минута (946.13 КБ)

У Подгорици је, сходно древном црквеном предању и црквеним правилима, одржано редовно засиједање Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије Црногорско-Приморске. Свету Архијејерску Литургију у Цркви Светог Ђорђа под Горицом служио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски г. Амфилохије са свештенством.

Саопштење за јавност Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије Црногорско-приморске

5:16 минута (925.46 КБ)

У Манастиру Острогу је, након Свете Архијерејске Литургије и помена жртвама НАТО агресије (24. март - почетак бомбардовања Србије и Црне Горе) које је служио Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски г. Амфилохије са свештенством, одржана редовна сједница Епархијског савјета и Епархијског управног одбора - највиших црквено-самоуправних тијела Митрополије.

Током рада, поднијети су извјештаји о мисији и црквеном животу у свим црквеним установама у Митрополији Црногорско-Приморској у претходној години. Једнодушно је констатован напредак црквеног живота на свим пољима - почев од повећања броја вјерника, свештенства и монаштва до обнове и изградње храмова - без обзира на бројна спољашња искушења и проблеме.

Саопштење са сједнице Епархијског савјета и Епархијског управног одбора 
Митрополије црногорско-приморске

6:46 минута (6.2 МБ)

EUO

Саопштење за јавност са сједнице Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске

Бар, 26. март 2016.

Редовна годишња сједница Епархијског савјета (ЕС) и Епархијског управног одбора (ЕУО) Митрополије црногорско-приморске је одржанa 26. марта 2016. године у Храму Светог Јована Владимира у Бару. Сабрање је започело Светом Архијерејском Литургијом коју је служио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин др Амфилохије са свештенством и вјерним народом у крипти овога храма у изградњи.