Audio by title radovan_radovic

Епископ крушевачки Г. Давид примио учеснике Другог Фестивала младих гуслара

14:15 минута (2.45 МБ)

У четвртак 21. јуна 2012. године Епископ крушевачки Господин Давид примио је младе гусларе Србије, Црне Горе и Републике Српске, учеснике Другог Фестивала младих гуслара. Овај Фестивал одржава се у оквиру Видовданских свечаности а у организацији Савеза Српских Гуслара, Савеза Гуслара Србије, Црквено народног гусларског друштва "Обилић", Друштва гуслара "Жича" и Туристичке организације Крушевца. Овом приликом гуслари Србије, Црне Горе и Републике Српске даривали су камен од Његошеве капеле који ће бити уграђен у нову цркву на Багдали.

Тим поводом, разговарамо са предсједником друштва "Војвода Мина Радовић", Радованом Радовићем.

Црквено-народни сабор у Барама Радовића у четвртак 9. августа 2012

9:34 минута (8.77 МБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије служиће сјутра са свештенством  Свету Архијерејску Литургију  у  храму Светог Пантелејмона и Светог Климента Охридског у Барама Радовића код Манастира Морача. У наставку ће бити одржан велики црквено - народни сабор посвећен овим светитељима. Тим поводом разговарали смо са пројектантом цркве Радованом Радовићем.

36. Савезни фестивал гуслара у Рогатицама

7:13 минута (1.24 МБ)

У Рогатици (Република Српска) 22. и 23. септембра је одржан 36. Савезни фестивал гуслара, на којем су учествовали и чланови удружења "Војвода Мина Радовић" из Подгорице. Тим поводом разговарали смо са предсједником овог удружења, Радованом Радовићем.

Добротворно вече гусала и епске поезије у Крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици

13:00 минута (2.23 МБ)

По благослову Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија НВУ Друштво "Војвода Мина Радовић" организује добротворно вече гусала за завршетак радова на Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Тим поводом разговарали смо са предсједником Друштва Радованом Радовићем.

Концерт младих гуслара

7:08 минута (1.23 МБ)

У Подгорици ће у недељу 23. фебруара 2014. године бити одржан концерт младих гуслара. У име организатора, за наш радио говорио је архитекта Радован Радовић, предсједник удружења гуслара "Војвода Мина Радовић".

 

У суботу 24. маја хуманитарно гусларско вече у подгоричком саборном храму

5:39 минута (998.03 КБ)

Савез гуслара "Душаново царство" и НВУ "Војвода Мина Радовић" организују добротворно вече гусала и епске поезије, за помоћ пострадалима у катастрофалним поплавама у региону. Тим поводом, разговарали смо са Радованом Радовићем, предсједником удружења "Војвода Мина Радовић".

На Жабљаку одржан фестивал младих гуслара

19:48 минута (3.4 МБ)

Утиске са такмичења младих гуслара које се одржало на празник Преображења Господњег на Жабљаку, престоници црногорског зимског туризма, преноси нам Радован Радовић, предсједник удружења гуслара „Војвода Мина Радовић“.

 

Представљање младих гуслара

37:01 минута (5.3 МБ)

Млади гуслари Јован Живковић и Владимир Радојевић, представили су се у студију радија Светигора са својим извођењем. У прилогу послушајте и разговор са предсједником удружења Војвода Мина Радовић Радованом Радовићем.

 

Раскоси на међашима - нова књига Радована Радовића

25:21 минута (4.35 МБ)

У прилогу послушајте разговор са архитектом г. Радованом Радовићем о његовој новој књизи Раскоси на међашима.

 

Разговор са Радованом Радовићем

15:56 минута (2.74 МБ)

Предсједник Удружења гуслара "Војвода Мина Радовић" Радован Радовић најавио је за наше слушаоце књижевно вече у његову част које ће се одржати у Никшићу као и промоцију новог диска младог гуслара Максима Војводића.

Интервју са Радованом Радовићем у сусрет прослави небеског покровитеља удружења "Војвода Мина Радовић"

12:41 минута (5.81 МБ)

Радован Радовић, предсједник невладине организације "Војвода Мина Радовић" из Подгорице најављује велику прославу која ће услиједити у част и славу Светог Василија острошког који је небески покровитељ ове организације.