Audio by title radmila_misev

Дјеца у црквеним догађајима

4:44 минута (835.4 КБ)

Последњих година, нарочито о великим празницима, примјетно је активно и све масовније учешће дјеце у животу цркве. Да је ова промјена драгоцјена, потврђује Радмила Мишев, уредница дјечијег програма Радија Светигора, која посебно истиче учешће дјеце на актуелном Божићном сајму у Београду.

Дјеца су најугроженија

5:50 минута (1.01 МБ)

На Међународни дан дјетета, све организације констатују да су дјеца данас сувише често гладна, злостављана и најчешће занемаривана. Мало ко, међутим, нуди решења. Радмила Мишев уредница дјечијег програма на Радију Светигори и уредница Светосавског звонца, дјечијег часописа СПЦ, сматра да је малишанима највише потребно љубави и бриге, а да би Црква у томе могла пресудно да помогне. Као примјер, она истиче дјецу са Косова и Метохије.

Како васпитавати сопствену дјецу?

16:19 минута (2.8 МБ)

Ускоро пред мале читаоце излази нови број дјечијег часописа СПЦ - Светосавског звонца, које је званично помоћно средство у настави вјеронауке у Србији. Уредница овог часописа и уредница дјечијег програма Радија Светигора Радмила Мишев каже да је посебна педагосшка одговорност управо на почетку нове школске године. Она даје врло занимљиве савјете о томе како да сачувате своје дијете од пропасти у савременом свијету.

Радмила Мишев: Свете Византијске царице - чувари Православља

Tagged:
56:46 минута (9.75 МБ)

Предавање госпође Радмиле Мишев главног и одговорног уредника часописа "Светосавско звонце" и наше емисије "Споменак" на тему "Свете Византијске царице - чувари Православља" које је одржала у понедјељак 26. марта на духовној трибини у храму Светог Саве на београдском Врачару.

Разговор са Радмилом Мишев уредником часописа "Светосавско звонце" и емисије "Споменак"

Tagged:
50:55 минута (8.74 МБ)

У емисији Записи благодарећи Радију "Слово љубве" доносимо разговор са Радмилом Мишев уредником часописа "Светосавско звонце" и емисије "Споменак" коју је водила новинарка овог Радија Бојана Јовановић./p>

"Децу мало ко слуша, а треба их слушати, "Светосавко звонце" их слуша и у њему деца налазе топлину и љубав", говори за Радио Слово љубве Радмила Мишев, уредник дечјег часописа Српске Патријаршије. Како деца усвајају веру кроз приче, о незабораву Косова и Метохије, о новим и старим издањима, акцијама овог листа којима се помаже људима и храмовима и поучне приче и песме за тате, маме, деке, баке и децу свих узраста.