Audio by title radisav_jevric

Острошки филм Радисава Јеврића „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“ награђен на фестивалу „Радоњеж“ у Москви

12:25 минута (2.14 МБ)

Филм „Такве вјере ни у Израиљу не нађох" награђен је: Дипломом Лауреата телевизијског конкурса- за убједљиво екранизовано свједочанство истинског чуда наше вјере. Треба напоменути да смо одмах добили позив за учешће на Сретенском фестивалу „Встреча", у фебруару 2015 и Бугарском фестивалу у мају 2015 године.

Из емисије "Хришћани говоре о Богу и животу" у којој је гост монаха Арсенија (Јовановића) био г. Рајо Јеврић издвојили смо дио у коме он говори о свом раду на овом пројекту као и о учешћу на фестивалу "Радоњеж".

Радисав Јеврић на Фестивалу документарног филма у Днепру у Украјини добио специјалну награду жирија

16:53 минута (2.9 МБ)

Радисав Јеврић на Фестивалу документарног филма у Днепру у Украјини за филм „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“ добио специјалну награду жирија и Грамату а најавио је и снимање новог филма о Светом Мардарију Либертвилском и свеамериканском

На управо завршеном Фестивалу документарног филма „Международная Киноассамблея на Днепре 2017“ филм ”Такве вјере ни у Израиљу не нађох” добио је специјалну награду жирија и Грамату Архиепископа Иринеја, Митрополита Дњепропетровског и Павлоградског, за ”срдачни труд у славу Свете Православне Цркве”. На овом међународном фестивалу учествовало је тридесетак филмова из петнаестак земаља.На крају фестивала потписан је уговор о свеобухватној сарадњи овог фестивала и Христоваскрсног фестивала православног филма који ће ове године, с Божјом помоћи бити организован по други пут у Црној Гори. Уговор су потписали протојереј ставрофор Игор Собко са једне и Радисав Јеврић са друге стране.