Audio by title protojerej-stavrofor_dragan_terzic

Питајте свештеника

89:52 минута (10.29 МБ)

Гост емисије "Питајте свештеника" у недељу, 28. септембра био је протојереј ставрофор Драган Терзић, старјешина београдског храма Светог Архангела Гаврила.

Почиње Петровски пост

11:08 минута (1.91 МБ)

Апостолски или Петровски пост почиње у понедељак, 15./2. јуна. Ове године трајаће 4 недеље, а његова одлика је да је блажи у односу на Часни пост. Како да се за пост припремимо и како да постимо – за Радио Светигору говори протојереј ставрофор Драган Терзић, старjешина београдског Храма светог архангела Гаврила.

Протојереј - ставрофор Драган Станишић: "Свети Трифун-вјечна младост"

Tagged:
48:31 минута (8.33 МБ)

Предавање Протојереја - ставрофора Драгана Станишића, пароха при цркви светог Ђорђа у Подгорици професора Цетињске Богословије, на тему "Свети Трифун - вјечна младост", које је одржао у манастиру Подмаине, 17. фебруара 2013. године.

У предавању се отац Драган дотакао житија Светог мученика Трифуна и образложио распрострањеност поштовања овог Светитеља у хришћанском свијету. У другом дијелу предавања је објаснио значај мучеништва, као и злоупотребу светитељства, стављајући посебан акценат на Светог мученика Валентина, чији је спомен у Западном свету...