Audio by title protojerej-stavrofor_dr_vladimir_vukasinovic

Светотајински живот цркве 1.

Tagged:
54:19 минута (9.33 МБ)

Протојереј ставрофор доктор Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета у Београду отпочео је у суботу 1. новембра 2008. циклус од пет предавања под заједничким насловом "Светотајински живот цркве". Предавање је одржано на Трибини православне мисионарске школе при храму Светога Александра Невскога у Београду.

Светотајински живот цркве 2.

Tagged:
69:56 минута (10.02 МБ)

На другом по реду предавању из циклуса "Светотајински живот цркве" протојереј ставрофор доктор Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета у Београду говорио је о светим тајнама крштења и помазања. Обје свете тајне у искуству Православне цркве представљају цјелину. Предавање је одржано у суботу 8. новембра у оквиру циклуса од пет предавања на Трибини православне мисионарске школе при храму Светога Александра Невскога у Београду.

Светотајински живот цркве 3.

Tagged:
65:47 минута (9.42 МБ)

На трећем по реду предавању под заједничким насловом "Светотајински живот Цркве", одржаном у суботу 15. новембра, протојереј ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић је говорио о литургији. Ово предавање, као и претходна два, одржано је у просторијама Православне мисионарске школе при храму Светога Александра Невскога у Београду. После предавања присутни су професору Вукашиновићу упућивали питања. Света литургија је, како каже професор Вукашиновић, само срце Цркве, молитва дијалошког типа, дијалог Бога и људи и дијалог људи који се моле.

Светотајински живот цркве 4.

Tagged:
62:27 минута (10.72 МБ)

Света литургија и Света тајна свештенства – тема су четвртог по реду предавања из циклуса предавања Светотајински живот цркве протојереја ставрофора др Владимира Вукашиновића, професора Богословског факултета у Београду. Предавање је одржано 22. новембра у парохијском дому београдске цркве Светог Александра Невског у организацији Православне мисионарске школе која дјелује при овом храму. Ово предавање је тематси наставак претходног предавања када је професор Вукашиновић такође говорио о светој литургији.

Светотајински живот цркве 5.

Tagged:
65:00 минута (11.16 МБ)

Петим по реду предавањем, протојереј ставрофор др Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета завршио је циклус предавања "Светотајински живот цркве". У петом предавању, одржаном 29. новембра говорио је о светој тајни јелоосвећења, светој тајни брака и светој тајни покајања. Предвање је одржано на Трибини православне мисионарске школе при храму Светога Александра Невскога у Београду.

Протојереј ставрофор др Владимир Вукашиновић: Пређеосвећена литургија

55:18 минута (9.5 МБ)

Протојереј ставрофор др Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета у Београду и духовник у Цркви Ружици одржао је предавање „Пређеосвећена литургија“ у Храму Светог Преображења Господњег у београдском насељу Видиковац. Извор: Радио Словољубве.