Audio by title press_konferencija_u_podgorici

Његово Високопреосвештенство Митрополит Иларион и Високопреосвештени Митрополит Амфилохије одржали прес конференцију у Подгорици

38:31 минута (6.62 МБ)

Његово Високопреосвештенство Митрополит Иларион и Високопреосвештени Митрополит Амфилохије одржали су прес конференцију у Подгорици у којој је Митрополит Иларион поновио став Руске Православне Цркве и Православног свијета да у Црној Гори постоји само једна Православна Црква - Митрополија Црногорско Приморска на чијем челу се налази митрополит Амфилохије. Група самозванаца који желе себе преставити као Црква су расколници који се налазе на маргини. Митрополит Амфилохије је заблагодарио Митрополиту Илариону на посјети истакавши да његова посјета је наставак вјековних веза Црне Горе и Русије.

Конференција за медије Митрополита Амфилохија и протојереја-ставрофора Гојка Перовића

73:31 минута (10.53 МБ)

Митрополија црногорско-приморска одржала је данас у Подгорици конференцију за новинаре, на којој је говорио Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије и парох цетињски, ректор Богословије "Свети Петар Цетињски" протојереј - ставрофор Гојко Перовић.

Теме њиховог обраћања представницима медија биле су: Прослава јубилеја 1025 година Крштења Русије и учешће Митрополита Амфилохија у делегацији Српске Православне Цркве на његовој прослави, најава централне прославе у Нишу јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта и освећења Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици као доприноса Црне Горе прослави јубилеја, прослава 800 година манастира Ђурђеви ступови код Берана и најава XIV сабора православне дјеце и омладине, који ће 3. августа бити одржан на Цетињу.