Audio by title pravoslavni_put

"Православни пут"

20:54 минута (2.4 МБ)

Последњи број часописа "Православни пут" појавио се недавно, доносећи низ занимљивих и душекорисних текстова. Кратке поуке владике Николаја; питања свештенику; разговор са арх. Јефемом игуманом манастира Ватопеда; француски аристократа говори о свом преласку у православље - то је само дио текстова који се могу прочитати у овом часопису. Његов уредник Станко Пантовић представља га цјеловито а говори и о новим књигама у издању "Православног пута".

"Православни пут"

18:04 минута (3.11 МБ)

"Трудили смо се да донесемо читаоцима радост и умиљење у срцу за чим сви чезнемо", говори Станко Пантовић представљајући најновији број часописа "Православни пут". Нека свако набави бројанице и почне да се моли, ријечи су о. Јефрема коме је посвећен текст "Порука Свете Горе". Нови број објављује и необјављен текст старца Пајсија о гордости као врховном штабу свих страсти.

Нови број Павославног пута

14:25 минута (2.48 МБ)

"Колико је важно да се чувамо од осуђивања! Колико неправде наносимо ближњем када га осуђујемо", ријечи су старца Пајсија објављене у најновијем броју часописа "Православни пут" у тексту "Не судите да вам се не суди". То је само један од бројних текстова у овом броју о коме нам говори Станко Пантовић.

"Православни пут"

15:40 минута (2.69 МБ)

У најновијем броју часописа "Православни пут" објављени су текстови о старцу Пајсиру и шта је он говорио о породичном животу, ту је и исповијест једне руске љекарке која је радила абортусе, о монахињи Рафаили, затим о Исусовој молитви, нови текстови о Светом Серафиму Саровском. О овим и осталим текстовима говори за наш радио Станко Пантовић.