Audio by title pecka_patrijarsija

Празник Светог Арсенија Сремца у Пећкој Патријаршији

Tagged:
64:40 минута (9.26 МБ)

У емисији "Записи" о прослави ктиторске славе и празника Светог Арсенија Сремца, Архиепископа Српског у манастиру Пећка Патријаршија чућете бесједе Епископа Крушевачког Г. Давида и Епископа липљанског Г. Јована на Светој Литургији.

У наставку биљежимо и поздраве на свечаном ручку Епископа стобијског Г. Давида из охридске архиепископије и градоначелника Фоче г. Здравка Крсмановића, као и разговор са домаћином овогодишње ктиторске славе г. Раденком Кнежевићем из Дебељаче код Панчева. На крају прилога чућете и интервју Владике липљанског Јована (Ћулибрка) дат водитељки ТВ ОСМ Пале Бојани Марић.

Освештана обновљена црква Покрова Пресвете Богородице у Пећкој Патријаршији, 11. новембар 2012

Tagged:
11:45 минута (2.02 МБ)

На празник Свете преподобномученице Анастасије Римљанке  у недељу 11. новембра, свету архијерејску Литургију у храму Пресвете Богородице у Пећкој Патријаршији служили су Преосвећени епископи Нишки Г. Јован и Липљански Г. Јован, претходно освештавши малим освећењем храм у коме су фреске ове године обновљене донацијом Руске Федерације УНЕСКО-у. Након прочитанон светог Јеванђеља свим сабраним бесједио је  Његово Преосвештенство Епископ липљански Јован.