Audio by title pavle_bozovic

"Млади за Космет"

9:01 минута (1.55 МБ)

Павле Божовић из Подгорице, члан НВО "Млади за Космет" говори о хуманитарним акцијама и плановима организације чији је члан.

Ђакон Никола Пејовић: "Православље у ери информационих технологија"

7:19 минута (1.26 МБ)

Предавањем ђакона Николе Пејовића почиње трећи циклус „Разговора о вјери“ на Правном факултету у Подгорици. Главни и одговорни уредник радија "Светигора" обратиће се студентима темом "Православље у ери информационих технологија". Тим поводом разговарали смо са студентом Павлом Божовићем, чланом организације "Млади за Космет".

Конференција о масовним медијима Међупарламентарне скуштине Православља у Солуну

4:45 минута (840.07 КБ)

Конференција о мас медијима Међупарламентарне скупштине Православља почела је 12. маја 2014. Семинар је привукао неколико медијских професионалаца и новинара из Источних и Оријенталних Православних Цркава, свеправославних организација заједно са екуменским делегацијама. У Солуну су и наше колеге Павле Божовић и Данило Радовић које се јављају са краћим извјештајем.

Јавна расправа поводом Нацрта закона о слободи вјероисповјести у Подгорици

4:24 минута (1.76 МБ)

У 11 часова у старој згради Владе у Подгорици почела је Јавна расправа поводом Нацрта закона о слободи вјероисповјести. На расправи су присутни представници свештенства и вјерника Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке, на челу са координатором Правног савјета Митрополије, протојерејем-ставрофором др Велибором Џомићем. Велики број свештенства, свештено-монаштва и вјерног народа остао је иза металне ограде која је синоћ постављена око старе зграде Владе и њима је онемогућен улазак на Јавну расправу.

Са лица мјеста јавио нам се новинар Радија Светигоре Павле Божовић.

Његова Светост Патријарх Јерусалимски Г. Теофило III посјетио манастир Ждребаоник

17:31 минута (3.01 МБ)

Његова Светост Патријарх Јерусалимски Г. Теофило трећи је у суботу, 24. септембра, након што се у Горње манастиру Острог поклонио моштима Светог Василија Острошког, у пратњи Високопреосвећеног Митрополита Г. Амфилохија, посјетио манастир Ждребаоник, одакле извјештава колега Павле Божовић.

 

Најава дјечије приредбе - Дјеца Подгорице Светом Сави

6:34 минута (1.13 МБ)

Све подгоричке школе вјеронауке организују заједничку светосавску приредбу под називом "Дјеца Подгорице Светом Сави". Овај догађај најављује Павле Божовић вјероучитељ Саборног храму Христовог Васкрсења.

 

Из штампе изашао 4. број часописа "Црква је Живот"

12:28 минута (2.14 МБ)

Школа вјеронауке Саборног храма Христовог Васкрсења приредила и штампала 4. број часописа "Црква је Живот". Све текстове у часопису писали су ђаци - полазници старије групе школе вјеронауке, а о овом издању говори вјероучитељ Павле Божовић.

Слава подгоричке школе вјеронауке

4:24 минута (776.63 КБ)

Школа вјеронауке при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици прославиће крсну славу Светог Николаја охридског и жичког.

Тим поводом разговарали смо са вјероучитељем Павлом Божовићем.

У Подгорици одржан трећи хуманитарни фудбалски турнир чији трофеј носи име Светог апостола Марка

3:59 минута (705.22 КБ)

У Подгорици је у недјељу 7. маја, у навечерје Марковдана небеског покровитеља главног града Црне Горе одржан трећи по реду хуманитарни фудбалски турнир чији трофеј носи име Светог апостола Марка у организацији омладинског клуба "Млади за Космет". Турнир је освојила екипа "Монтенегропетрола". Утиске са овог догађаја пренио нам је један од организатора турнира наш колега Павле Божовић.

Манастир Дуга Морачка прославио славу

2:32 минута (449 КБ)

Празник Успења Пресвете Богородице слава је манастира Дуга Морачка, код Подгорице.

Тамо је јутрос био колега Павле Божовић, који извјештава о догађају.

 

XVIII Православни дјечији сабор Црне Горе

12:17 минута (2.11 МБ)

У суботу, 2. августа, на Цетињу ће се одржати 18. сабор дјеце, полазника школа вјеронауке у Црној Гори.

Очекује се долазак око 1350 дјеце из 47 школа вјеронауке, колико их има у Црној Гори.

Догађај за Радио Светигору најављује члан Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске, вјероучитељ Павле Божовић.