Audio by title otac_petar_dragojlovic

У руском граду Сочију почео 4. међународни Форум словенског пријатељства

7:18 минута (1.26 МБ)

У руском граду Сочију, у петак 13. јуна, почео је 4. међународни Форум словенског пријатељства који организује Руска Православна Црква и Руска држава. На Форуму су учешћа узели, поред представника осталих словенских помјесних православних цркава и представници Српске Православне Цркве. О томе говори Јермонах Петар (Драгојловић) дипломирани црквени историчар сабрат Цетињског манастира, који је преставник Митрополије Црногорско - приморске на овом Форуму.

Празник Зачећа Светог Јована Крститеља прославило више братстава у Црмници

Tagged:
7:24 минута (1.32 МБ)

Бесједа јеромонаха Петра (Драгојловића) са Свете Литургије, која је на празник Зачећа Светог Јована Крститеља, који је крсна слава више братстава у Бољевићима, Лимљанима и Орахову у Црмници, служена у цркви Светог Јована Крститеља и Светог Николаја Мирликијског у Бољевићима.

У манастиру Морачник на Скадарском језеру обиљежен празник Иконе Богородице Тројеручице

8:20 минута (1.44 МБ)

Празничним Свеноћним бденијем, Светом Литургијом и народним сабрањем, на коме су, поред вјерника из разних градова Црне Горе, били сабрани и гости из Израела и Француске, у манастиру Морачник на Скадарском језеру обиљежен је празник Иконе Богородице Тројеручице у суботу 25. јула. О томе говори јеромонах Петар (Драгојловић) настојатељ манастира Врањина.

На дан Зачећа Светог Пророка, Претече и Крститеља Јована у црмничком селу Бољевићи служена Света литургија

Tagged:
7:58 минута (1.37 МБ)

На дан Зачећа Светог Пророка, Претече и Крститеља Јована у црмничком селу Бољевићи више свештеника је одслужило Свету литургију у двојном саборном храму који је посвећен Светом Јовану Крститељу и Светом Николају Мирликијском. Пригодну бесједу на Литургији изговорио је игуман Петар (Драгојловић), настојатељ манастира Врањина.

У Бару одржан културно – умјетничко – духовни програм поводом дана Светог Јована Владимира

Tagged:
19:13 минута (3.3 МБ)

3. јуна 2013. године је у Бару, испред храма Светог Јована Владимира одржан културно – умјетничко – духовни програм поводом дана Светог Јована Владимира, и том приликом је бесједио отац Петар Драгојловић, игуман манастира Светог Николе на Врањини.

Пренос моштију Светог Николаја-Слава манастира Врањине

13:30 минута (2.32 МБ)

У недјељу 22. маја, братство манастира Врањине прославиће славу Пренос моштију Светог Николаја. Прослава ће почети Светом Литургијом а наставиће се Свечаном академијом и трпезом љубави. За госте ће током дана бити обезбјеђен превоз бродом до манастира.

За Радио Светигору овај догађај најављује игуман ове свете обитељи, отац Петар Драгојловић.

Светониколајевски манастир на Врањини на Скадарском језеру прославио храмовну славу

Tagged:
11:10 минута (1.92 МБ)

У недјељу 22. маја 2016. године на празник Преноса моштију Светог Николаја манастир Врањина на Скадарском језеру прославио је храмовску славу. Прослава је почела Светом Литургијом а настављена Свечаном академијом и трпезом љубави.

Ријечима литургијске проповиједи вјерницима сабраним на Светом богослужењу обратио се Игуман ове Светиње јеромонах Петар (Драгојловић).